Selecteer een pagina

Incompany trainingen

Alle trainingen en opleidingen van de VFB Academy zijn ook incompany te volgen.

Er zijn meerdere manieren om medewerkers te trainen of op te leiden: door eigen mensen, een extern traject of door een incompany training of opleiding. Om te weten wat de voor- en nadelen van incompany zijn, is het goed om eerst te weten wat de betekenis is.

Incompany betekent dat de training of opleiding in de organisatie zelf plaatsvindt. Het is een praktijkgerichte manier om de kennis en vaardigheden van meerdere medewerkers te laten aansluiten bij ontwikkelingen in de organisatie of het betreffende vakgebied. Elk bedrijf en iedere organisatie is immers anders en heeft specifieke ontwikkelbehoeften.

10 Kenmerken van incompany trajecten

Efficiënt

Deelnemers hebben geen extra reistijd en maken geen extra reiskosten.

Eigen regie

Als organisatie heb je meer invloed op de trainingsdata en -locatie.

Expertise

Behalve ónze docenten is het in overleg ook mogelijk om docenten of sprekers uit je eigen organisatie in te zetten

Faciliteiten

De organisatie draagt zelf zorg voor de faciliteiten die nodig zijn om de incompany training en/of opleiding mogelijk te maken.

Geen kruisbestuiving

Een incompany training en/of opleiding is uitsluitend bestemd voor medewerkers van de eigen organisatie. Zo is er genoeg ruimte om kennis en ervaringen met elkaar te delen die aansluiten op de exacte opleidingsbehoefte van de organisatie. 

Kosten
Een opleiding voor een grote groep betekent hoge kosten. Een incompany training of opleiding is meestal goedkoper dan een externe opleiding.

Maatwerk

Het grote voordeel van een incompany traject is dat elke training of opleiding specifiek kan worden afgestemd op opleidingsbehoefte van de organisatie en haar medewerkers. Wij doen altijd een intake om deze behoeften en doelstellingen in kaart te brengen.

Motivatie

Deelname aan een incompany traject is niet vanzelfsprekend een eigen keuze van de medewerker. Onze docenten zijn er in getraind om zelfs bij een gebrek aan motivatie te zorgen voor een positieve leerervaring.

Onderbrekingen

Het kan voorkomen dat een cursist wordt weggeroepen als er problemen zijn. Dit zorgt voor een ongewenste onderbreking van de training en/ of opleiding.

Teambuilding

Het grootste bijkomende voordeel van een incompany traject is de teambuilding. De cursisten leren elkaar beter kennen, kunnen elkaar helpen en ontwikkelen een gezamenlijk (organisatie-) belang. Dit versterkt de onderlinge samenwerking en is van toegevoegde waarde voor de organisatie.

Werk je als functioneel beheerder of geef je leiding aan een functioneel beheerteam en overweeg je incompany trainingen of opleidingen in te zetten? De VFB academy heeft een proven trackrecord en is je graag van dienst! Bekijk ons aanbod of neem contact op om jouw specifieke ontwikkelbehoefte te bespreken.