Selecteer een pagina

Certe.

functioneel beheerders

werknemers

laboratoriumbepalingen per jaar

“Nu twee jaar later, kan ik zeggen dat ik zelf heel blij ben met de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de opleiding

Ben de Vries -Senior Functioneel Beheerder

Over Certe

Certe is een organisatie voor integrale medische diagnostiek en advies voor de eerste- en tweedelijnsgezondheidszorg. Zij leveren hoogstaande medische diagnostiek en hiervan afgeleide producten en diensten voor zorgverleners en hun patiënten. Ziekenhuizen, (huis)artsen, verloskundigen en daarmee honderdduizenden mensen vertrouwen al jarenlang op hun zorg.

Elke organisatie geeft zijn eigen invulling aan het Functioneel Beheer

Bij Certe was het functioneel beheer relatief nieuw. Het inrichten van onze beheersprocessen was knap lastig. We hebben allemaal hetzelfde doel, maar eenieder heeft zijn eigen opvattingen en vaardigheden. Met een objectieve blik stelden wij ons zelf de volgende vragen: Wat doet een functioneel beheerder binnen onze organisatie? Wat moet je weten en welke vaardigheden zijn nodig om het vak Functioneel beheer uit te oefenen?

Als team hebben wij de Vakopleiding Functioneel Beheer gedaan

Ons doel was het eens te worden over de inrichting van functioneel beheer, het gebruik van beheerprocessen vast te stellen en handige tools te introduceren. Een paar voorbeelden van wat wij hebben geïmplementeerd zijn: het maken van stakeholderanalyses bij wijzigingen, acceptatiecriteria opgesteld voor het in beheer nemen van nieuwe applicaties, implementeren van een ‘dagstart functioneel beheer’ en het maken van een kennismatrix van onze functioneel beheerders.

    Blijvend effect

    Nu twee jaar later, kan ik zeggen dat ik zelf heel blij ben met de inzichten die ik heb opgedaan tijdens de opleiding van Daniël en het handboek als naslagwerk. Ik pak het handboek er vaak nog even bij, ook om met mijn collega’s over onze rol als Functioneel beheer te praten.