Selecteer een pagina

Het Handboek.

Waarom dít handboek?

Daniël E. Brouwer en Martijn Buurman schreven hét Handboek voor de functioneel beheerder, omdat ze beiden klaagden dat er geen goed boek was voor de functioneel beheerder. “Dan kun je twee dingen doen: je blijft klagen tegen iedereen die het wil horen of je houdt op met zeuren en doet er iets aan. Wij kozen voor het laatste!” Brouwer steekt dagelijks veel tijd in de professionalisering van functioneel beheer. “Het vakgebied moet en kan volwassener worden en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen.”

  Voor wie is dit boek?

  Dit boek is geschreven voor dé functioneel beheerder én voor iedereen die meer van dit vak wil weten. Het is een praktisch naslagwerk met veel tips, praktijkvoorbeelden en gereedschappen. Of je nu een beginnende of meer ervaren functioneel beheerder bent, je zult in dit boek oplossingen vinden voor allerlei problemen en situaties die je in je dagelijks werk tegenkomt.

  Ontwerp van het boek.

  Het gaat bij een boek natuurlijk vooral om de inhoud. Brouwer vind daarnaast de aanpak en het ontwerp ook erg belangrijk. Hij zoekt continu naar manieren om iets nóg simpeler uit te leggen. Hét handboek is geschreven in een minimalistische stijl: Je krijgt alles te zien wat voor jou van toegevoegde waarde is. De rest wordt achter wege gelaten.

  Met dit boek wilden we onze ideeën toegankelijk maken voor iedereen, ook voor beginnende functioneel beheerders en zelfs voor mensen buiten het vakgebied. Daarom komen in hét Handboek zo min mogelijk vaktermen voor. De visueel ingestelde schrijvers verwerkten ook nog eens veel illustraties in het boek. Zo zie je in één oogopslag wat er wordt bedoeld. Een illustratie zegt nu eenmaal meer dan duizend woorden, bovendien blijft de informatie ook beter hangen. De illustraties zijn minimalistisch: simpel, duidelijk en compleet.

  Het handboek voor de functioneel beheerder

  Je ontvangt hét Handboek tijdens dé Vakopleiding, maar je kunt hét Handboek natuurlijk ook bestellen via www.Managementboek.nl

  Hier kun je het inkijkexemplaat van het boek downloaden.