Selecteer een pagina

Het Procesboek.

Waarom dít handboek?

Processen, als functioneel beheerder ben je er elke dag, bewust of onbewust, mee bezig. Je legt processen vast in een informatiesysteem, je verbetert ze, je schrapt ze en je past ze toe bij de uitvoering van je werkzaamheden. Boeken over processen en procesmatig werken zijn er in overvloed en die heb ik ook zeker geraadpleegd om dit boek te kunnen schrijven.

Dit boek gaat over het belang van processen in het algemeen, over de pro- cessen die functioneel beheerders vrijwel dagelijks uitvoeren én over de ge- reedschappen (tools) die daarbij van pas komen. Ook lees je meer over de achtergrond van procesmatig werken. Als je niet procesmatig werkt, ben je onvoorspelbaar en niet proactief. Bovendien voeg je minder waarde toe voor de klant! Dit is een how-to-boek: wanneer en hoe pas je iets toe? Het boekreikt je de inzichten en handvatten aan waarmee jij je impact kunt vergroten.

Het doel van dit boek is vooral om jou te inspireren en je te leren denken in pro- cessen. Je ontdekt hoe je van jouw ‘practice’ een heuse ‘best practice’ maakt. Kijk kritisch naar je huidige werkwijze en ga intern het gesprek aan. Schroom niet om de dingen die je in dit boek leest in je eigen werk uit te proberen. Dat is de snelste weg naar nieuwe inzichten en vaardigheden.

  Voor wie is dit boek?

  Dit boek is in de eerste plaats geschreven voor functioneel beheerders, maar daarnaast zeker ook interessant voor lezers met een andere functie die vaak

  met processen te maken krijgen. Het boek is bedoeld voor iedereen die nog weinig of niets over functioneel beheerprocessen weet en behoefte heeft aan meer context. De hamvraag die in dit boek wordt beantwoord is: wat zijn pro- cessen en wat kun je ermee? Dit boek kan op verschillende manieren gelezen worden: je kunt het van A tot Z doornemen, het ter inspiratie doorbladeren of als naslagwerk op je bureau leggen.

  Ontwerp van het boek.

  Het ontwerp en de opzet van dit boek is identiek aan Hét handboek voor de functioneel beheerder. Allereerst vanwege de herkenbaarheid en daarnaast omdat de reacties op dat boek zo positief waren: een heldere vormgeving, met functionele en duidelijke illustraties, en een praktische insteek, waarbij vaktermen zoveel mogelijk worden vermeden.

  Het handboek voor de functioneel beheerder

  Je kunt hét Procesboek natuurlijk ook bestellen via www.Managementboek.nl

  Hier kun je het inkijkexemplaat van het boek downloaden.

  [wpdm_package id=’8749′]