Selecteer een pagina

Universiteit Twente.

functioneel beheerders

medewerkers

studenten

“Delen van de inhoud zijn direct te gebruiken en dit voegt dus direct iets toe!

Wouter – Business Information Manager

Over Universiteit Twente

De Universiteit Twente is een pionier in het verbinden van technologie, wetenschap en engineering met sociale wetenschappen om het verschil te maken in de wereld om ons heen. Wat onze wetenschappers, docenten en studenten karakteriseert is een nieuwsgierige, ondernemende mindset en een sterke verbondenheid met anderen die ook deze mindset omarmen.

Algemeen

De samenstelling van de groep was leuk én nuttig: verschillende mensen van verschillende teams met wisselende ervaring. Extra leuk voor mij als nieuweling om op deze manier mensen te leren kennen met wie ik niet direct samenwerk.

Wat mij betreft een goed streven om (nieuwe) Functioneel Beheerders deze opleiding te laten doen om als basis te laten dienen voor een (enigszins) uniforme werkwijze binnen (verschillende) Functioneel Beheer-teams.

Inhoudelijk

Inhoud van de opleiding onderscheidt zich positief van cursussen zoals BiSl, ITIL en PRINCE2. Inhoud is erg praktijkgericht en dat is echt véél fijner en vooral nuttiger dan de droge theorie-voorbeelden die ik eerder noemde.

Delen van de inhoud zijn direct te gebruiken en dit voegt dus direct iets toe.

Andere delen van de inhoud dienen weer meer als handvat en zijn niet één op één toe te passen, maar bijvoorbeeld wel wanneer dit wordt omgebouwd naar iets wat voor mij – of mijn team – wél bruikbaar is.

Aanpak/ vorm

Digitaal ging helemaal prima. Verbinding werkte doorgaans goed (al had Zoom vandaag een kleine storing) en goed verstaanbaar.

De gebruikte tool (MIRO) was erg handig en was minstens net zo praktisch als fysiek samenwerken in een groep.

Doordat de opleiding praktijkgericht is, zijn we vooral veel met groepsopdrachten bezig geweest. Dat is een heel stuk prettiger dan – bij wijze van spreken – 8 uur lang naar iemand luisteren die droge theorie uitlegt.

Tijdsduur (hele dagen) en doorlooptijd (5 dagen)

Hele dagen zijn wel lang, maar hier werd door Daniël goed rekening mee gehouden. Elk uur een korte break om iedereen ‘wakker’ te houden.

De stof kan prima in vijf dagen worden behandeld. 

Overig

Een aantal – potentieel – nuttige dingen heb ik al eens met een weekstart of koffiemoment met het team gedeeld. Morgen gaan we met z’n allen nadenken over standaardisatie van documentatie in ons team. Hierbij zal ik ook voorbeelden van modellen/documenten uit de opleiding aankaarten.

Die voorbeelden kunnen, met input van de rest, heel goed als template voor een deel van onze beheerdocumentatie dienen.